WAD 2.0 verliest nipt van Nijmeegse concurentes

Amarins, één van onze tweederijers, deelt hieronder haar observaties, ervaringen en herinneringen van de wedstrijd van afgelopen zondag:
Op deze koude zondagmorgen was het nog maar de vraag of er wel gespeeld kon worden of dat de wedstrijd vanwege de vrieskou werd afgelast. De WADjes wilden echter graag op het veld staan en al snel klonk het verlossende woord: De wedstrijd zou gespeeld worden, echter wel in Wageningen!
Om 13.00 uur startte de wedstrijd tegen de dames van Obelix en was het meteen vanaf het begin aan. Er werden harde tackels gemaakt en al snel volgde de eerste van vele scrums. De WADjes waren even overdonderd door dit geweld. De eerste dame van Obelix kwam over onze tryline en drukte een try. Het leek wel alsof iedereen hierdoor nog even extra wakker werd geschud. Hierna werd er nog harder gewerkt door de dames van WAD 2.0, want dit zou wel even recht gezet moeten worden.
Het harde werken werd beloond en al snel kwam er een goede bal in de lijn terecht, waarna Willemijn na een prachtige run over het veld de kans schoon zag om een try te drukken. Ook Sheilla als eerste center maakte heel wat indruk door haar snoeiharde tackels, waarbij ze de lijnspelers van Obelix behoorlijk onder druk zette. Daarna golfde het spel op en neer en werden er try’s gedrukt door zowel de tegenstanders als door WAD 2.0.
Na 40 minuten klonk het fluitsignaal voor half time en was de score inmiddels opgelopen tot 17-17! In de rust werd er thee uitgedeeld (hulde daarvoor!) en werden er een aantal spelers gewisseld. Het blijkt maar weer dat alle WADjes multi-inzetbaar zijn, want onze winger Piet werd gepromoot tot flanker (Piet; ja maar, hoe moet dit dan?) en Melanie speelde haar tweede competitiewedstrijd als hooker!
De tweede helft van de wedstrijd werd steeds spannender, Obelix begon meer op de voorwaartsen te spelen en ruck na ruck na ruck volgde. Het was behoorlijk zwoegen voor WAD 2.0, maar zowel aanvallend als verdedigend werd er uitmuntend gespeeld door beide teams. Aan beide kanten werden try’s gescoord en uiteindelijk was het tien minuten voor het einde van de wedstrijd nog steeds gelijkspel! Het zou er om gaan spannen wie er met de overwinning naar huis zou gaan. Vlak voor het einde wist de tegenstander dan toch door de verdediging van WAD 2.0 door te breken er werd de wedstrijd beslist.
27-32 voor Obelix was de eindstand, maar WAD 2.0 kon met een goed gevoel gaan douchen en beginnen aan de derde helft! Er was een knap potje rugby gespeeld en dat werd gevierd met de nodige biertjes. Piet werd WADje van de Wedstrijd. Nog een speciale vermelding is voor Irene, die haar laatste wedstrijd speelde, voordat ze straks vertrekt om te gaan studeren in Denemarken.